Κυκλοφόρησε το τεύχος 14 του ΚΕ!

Περιήγηση:
Κυκλοφόρησε το τεύχος 14 του ΚΕ!

Από σήμερα, κυκλοφορεί το τεύχος 14 του ετήσιας τρίγλωσσης επιθεώρησης Κοινωνικές Επιστήμες, που διευθύνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τίτλο «Για μια κοινωνιολογία της ευτυχίας»! Το περιοδικό περιέχει 5 άρθρα, από τους: Νίκο Παναγιωτόπουλο (σε συνεργασία με τις Λίλα Παπαβασιλείου, Άννα Παπαργυρίου, Δανάη Σαραντοπούλου), Frederic Lebaron, Graziela Perosa και Manuel Giovine, Αθηνά Καρατζά καθώς και ένα μεταφρασμένο άρθρο του Pierre Bourdieu.

Το θέμα το οποίο πραγματεύεται κυρίως το παρόν τεύχος είναι η κοινωνιολογία της ευτυχίας, όπως έχει περιγραφεί από τον «δάσκαλο» Πιερ Μπουρντιέ και συνεχιστεί από τους μαθητές του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ακόμη, το μεταφρασμένο άρθρο του Μπουρντιέ ασχολείται με το πώς επιλέγουν οι κοινωνικές ομάδες ποιο σπορ τους ταιριάζει, ενώ το άρθρο της Αθηνάς Καρατζά πραγματεύεται την κοινωνιολογία των καθηγητών πανεπιστημίου.

Μπορείτε να βρείτε το περιοδικό στις εκδόσεις Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαμίτσα στην τιμή των 20 ευρώ. Εκ μέρους της ομάδας του κ. Παναγιωτόπουλου, είμαστε περήφανοι που άλλη μια χρονιά το περιοδικό μας κατορθώνει και βγαίνει με τόσο πλούσιο και εμπεριστατωμένο επιστημονικά περιεχόμενο και ελπίζουμε να το «αγκαλιάσετε» όπως κι εμείς!